• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 21 лютого - Міжнародний день рідної мови

21 лютого - Міжнародний день рідної мови

2017-02-21

21 лютого представники всіх націй і народностей відзначали Міжнародний день рідної мови. Це відносно молоде свято: до календарів усього світу воно увійшло тільки в 1999 році. Урочисте святкування цієї визначної дати відбулося і в Захарівському НВК.

Протягом тижня вчителі української мови та літератури провели тематичні уроки, виховні години, на яких учні поглиблювали свої знання про мову, її розвиток, місце серед інших мов світу, а також знайомилися з шляхами підвищення культури мовлення, з мовними обов’язками громадян, з державними документами, що стосуються української мови.

21 лютого в нашій школі відбулася святкова загальношкільна лінійка із промовистим гаслом «Передаймо нащадкам наш скарб - рідну мову». До свята учнями 7 класу було випущено стінгазету «Живи, рідна мово!», 11 класом разом з вчителем української мови та літератури проведено конференцію «Сучасний розвиток української мови», шкільним бібліотекарем підготовлено виставку «Шануймо мову серцем і вустами»,

Для нас сьогоднішнє свято - це свято рідної всім нам української мови. "Багато є таємниць у світі, й одна з найбільших - це мова", - проголошують митці слова. Ми одержали у спадок багату, розвинену, мелодійну, одну з найчарініших та найдавніших у світі мову.

ПИШАЄМОСЬ НАШОЮ МОВОЮ!

/Files/images/23022017477.jpg

/Files/images/23022017478.jpg

/Files/images/23022017480.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 193

Коментарi