До Дня визволення села Захарівка

2015-12-03

3 грудня – знаменна дата для жителів Захарівки, адже 72 років тому цього дня наше рідне село було звільнено від нацистських окупантів. Усі ми – вічні боржники перед тими, хто кував Велику Перемогу. Вони вибороли кожному з нас право на життя дорогою ціною. Тож головний урок війни для нас – це урок миру.

До річниці визволення рідної землі у Святопокровській церкві с. Захарівка відбулася панахида за загиблими воїнами та мітинг біля Братської могили за участю учнів школи та небайдужих членів сільської громади. Ці заходи спрямовані на те, щоб викликати у дітей бажання вивчати бойові традиції та героїчні сторінки історії українського народу, його Збройних Сил. Хранитель фонду Захарівського музею Шкирай Любов Семенівна розповіла страшокласникам про жорстокі бої за кожний метр української землі, величезний внесок України у перемогу над нацизмом.

Мітинг біля Братської могили завершився хвилиною мовчання на знак вшанування пам’яті загиблих земляків на фронтах війни.

У шкільній бібліотеці організовано тематичну виставку друкованих видань та періодичної преси «Безсмертному подвигу вклонімося…», з якою мали можливість ознайомитись учні школи.

Гарні слова, проникливі вірші, щирі вітання, вшанування загиблих воїнів хвилиною мовчання, квіти, увага і бажання переймати стійкість духу і почуття неймовірної любові до своєї землі, до людей - це найменше, що ми маємо віддавати героям, вшановуючи їх вічний подвиг.

« Поклонимся великим тим рокам,

Тим славним командирам і бійцям,

І маршалам усім і рядовим,

Поклонимось і мертвим і живим.

Всім тим,кого не можна забувать,

Поклонимся і будем пам'ятать! »

/Files/images/20151203_104537.jpg/Files/images/20151203_120549.jpg/Files/images/20151203_121922.jpg/Files/images/Фото6420.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 263

Коментарi